Milyen állat
Az atlasz előtt milyen állat ez,
anyu? Milyen állat ez,
amelyik vörös és fáj a képnek?
A neve, hogy rák, anyu,
mit jelent nekünk? Ha kimondom,
miért fáj az étkezőben?
Anyu, ugye ez valami latin név?
Talán latin volt az apja, aki
kihozta őt először a szárazföldre?
Vagy lehet, hogy egy rákász volt az,
aki először meglátta és kifogta?
Tudod azóta rákot búcsúban is kapni,
múltkor ezt hallottam a tévében.
Anyu, de ugye nem kell bemenni
érte az állatkertbe?
A ketrecből a feje is kint van.
Nézd, milyen kicsi, ahogy ott ásít,
kis piros ollóval a kezén és
hosszú vérszínű árnyékkal!
Jaj anyu, ilyen piros ollót
én is láttam múltkor az
asztalterítő alatt a konyhafiókban!
De ugye nem húsevő, anyu, ugye szelíd?
De akkor miért van ollója, minek az neki?
Kérlek anyu, mond el, mire megy velük
pontosan! Ugye nem a papa derekát
szurkálja azzal napestig?
Ugye a papa csak allergiás a rákokra,
a meccset már azért nem szereti:
sok benne a rákolló, rákgolyó, rákfoci?
Anyu, kell hozzá valami rákengedély,
vagy valami irat? Ha nem, akkor ugye,
majd lesz egyszer nekem is?
Addigra ígérem anyu jó leszek,
és megtanulok enni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.