a tél úgy gőzölög most
mint ahogy elszáll a fül mögül a lárma
képzeld azt hogy újra kisgyerek vagy
szaladj a ház elé markolj a hóba
a test egy perc örömbe enyhül
mint egy darab fát eldobod
és hagyod úszni a tóban
ilyenkor újratanulható talán
a régmúlt tisztasága