Hó vers
belepi a hó az embereket
a fákat
a falvakat
a városokat
az utakat
apám havat seper
anyám havat seper
én is havat seprek
mindenki havat seper
rég volt már ennyi hó
macskáim ott kuksolnak az ajtóban
ha kijönnének
ellepné őket
és ki se látszanának
pláne Hópihe
ő teljesen hófehér
tegnap az erdőt jártam
először majdnem megfagytam
aztán izzadtam úgy öt kilométer után
így van ez
az ember sose tudja
hogyan öltözzön ilyentájt
furcsa volt a nagy fehérség mindenhol
két hete még itt sírtunk
hogy meglesz a böjtje ennek téli nyárnak
most meg tessék
egész nap csak esik a hó
nekünk semmi se jó igazán
ilyenek vagyunk
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.