hogy színes virágokat hozzanak világra,
ám sorsuk mégis az, hogy szúrjanak.
Testükben érzik ugyan a bimbót,
s benne a puha szirmokat,
vágynak, hogy lágyat és illatosat szüljenek,
de mikor megszáradnak rossz apák,
fájdalom a lényük, amiért nem jók
és dühükben szúrják a puha életet.
Az embertövisek is álmodnak,
emberi fákon élősködnek
és külön templomokba járnak.