Vasfogak aprítják
egyre éhesebben.
Szétforgácsolódnak,
aztán fürészporrá
esnek szét a fák.
Köd telepszik
az irtásokra.
Szürkül.
Anyám nem találja a
birsalmasajtot.
Eldugta Apám
elől és most
nem tudja
hol van.
Valami sűrűbb
részen hagyta ott
másra
nem emlékszik.
Kérdezgeti
magát hova tehette.
Végül nekem kell majd
megkeresni azt ami marad
belőle
fák odvaiban
bokrok tövén,
zseblámpával
szürkület után.