Istenhívõ
Tudnom kéne, hogy az Isten
vajon hisz-e – bennem?
Vagy, hogy higgyen, nap-nap-után
csodát kéne tennem?
Hisz-e igaznak és jónak,
s hogy tudom a dolgom,
hogy a magam problémáit
sorban, mind megoldom?
Beleszól-e, hogy gyerekem
három lesz, vagy egy se?
Hogy rámtalál, vagy nagy ívben
kerül a szerencse?
Hiszi-e, hogy majd én, magam
javítom a sorsom,
hogy a saját akaratom
az is, ha elrontom?
Rám bízza-e azt is végül
- tudom, ez is menne –
hogy magamban én döntsem el:
Én hiszek-e - benne?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.