csak látszólagosan kelek mint a nap.
elforog körülöttem, távoli gondolat
a világ. hány fényévnyire a bőr alatt?
valaki figyeli, ahogy jön majd elhalad
egy nő, egy gyerek. kétoldalt házfalak.
egyre kissebbenk látszanak a tárgyak.
egyre kevesebb árnyalat
bomlik. elvékonyul, azután átszakad
a kevés is, ami megmarad.
takaró alatt látszólagosan mint a nap.