A mély fölött
Mintha a szerelem olyan nagy mentsvár lenne
ennyi megtöpört év után, mintha átszerkeszthetném:
mi volt lehetséges, lehetetlen s mi volt muszáj.
Mintha még ápolgathatnám, tisztogathatnám
valami értéktelen vackom – kidobom... hát ehhez
nem volt erőm, sose volt elég erőm. Fölgyűlt a
szerepem, a szitkom, mert te is csak annyit vettél észre,
hogy odaállok a nyitott ablak elé dobozokkal, az árcédulás
ajándékokkal; (szép masnis gyilkolni való szándék!)
Bajom volt, a szeretéssel volt a legnagyobb bajom,
fél percre a giccstől gyatra csókig jutottam.
Pedig zászlóm is volt, s Dugovicsról is hallottam.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.