egyharmad ár
félig nyitva
mint a fiók(ák) szája a reggeli
szállítmány előtt
úgy ülök egy sorban
veled neked
fészek nélkül, -talan
tollat majd csak tavasszal
hoznak, így maradni egyszerű
- ha maradok, szükségtelen
a mondatnak egy alany -
egy sorban ülök
bár kicsit talán sok
az enjambement
nyitva félig
kissé félve
hogy hiába az ajándék
és félig sem oldod ki
a csomót, csak masnira jut idő
meg zárva tartod:
- hol az elhatározás -
mint saját magam;
nyitva hagyni
az ablakot önvédelem
hogy a fióknak is jusson
szobahő
mérséklet
pedig ha adnál enni
folyadéktalan
tavaszig még maradhatnék
egyvonalban teveled
és ha (meg)kéred
hát egészen biztosan
akkor a télnek
küldöm a fohászomat
hogy rendben érjen el
akarni kell
hisz tollak nélkül
csak tipegve érlek el
tudod, igazából
a fészek helyén
úgyis a lelkem térdepel
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.