Karácsonyi félelmem
Kopott bölcsőben ringat
mint álmatlan gyerkőcét
a félelem. -Csicsíja
csucsúja, hunyd le szépen
hunyd le szentem a szemed.
Reménybe fogódzik fáradtan
a holnap, az égbolton
csillagfény három királyt
vezet; mirha, tömjén, arany.
Egy könyv, melyben glédában
(a betűk másnak szentírás)
....olvastam a tanokat
Károli fordításában.
Most
alagútban fürdök
látom a kijáratot
(túléretten megrohadt
paradicsom) - révület.
Istállóban született.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.