Petz György
Gondold meg
Gondold meg,
előreküld
mindenhova,
vajh, de mér’?
ha tudná,
mibe küld –
nem tenné
biztosan,
de megteszi;
hirnök lennél,
próféta, partizán,
kalandor, őrült;
mondd, ki vagy?
és nem lehet
nem menned,
úgyis mész,
s ameddig jutsz,
hát általad
ő jutott messzire,
és hogyha vagy:
egy helyben,
és tapodtat sem
nem lépsz előre,
akkor is,
ő veled jut,
mert általad,
s oly mindegy:
megtett út,
vagy élt utad,
hogy külső kép
vagy belső táj:
Isten marad.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|