Néha gyomorig csapnak
a lángok de nem emésztenek.
Benzintócsára gyufa.
Alkalmi amatőr pirománia.
Nem ezért mozdul a kéz.
Nem ezért sercen a fej.
Nem a reklámszünetnyi lángorgia.
A majdnem hiánytalanság kerekded
Nyugalma a vákuum ami összeprésel
Remegő formákat egymásba lök.
A vágytalanság ígérete szabdal
Szét lelkeket s kontinenseket.
Ágyon. Bárhol.