Nehéz vasba öltözik a reggel.
Dér dereng az elhullatott idomokon,
Félbe hagyott mozdulatok ütnek át
Az elengedett anyagokon.
Munkába áll az ember. Keze végigsimít
Sokszor markolt szerszámokon.
Mint tegnap, ma ugyanúgy meg lehet
Teremtve az állandóság isteni rendje.