Döntöttem.
Büszkeségem odaadom.
Akár a szűzlány,
kicsit félek.
Mint mikor elbújtunk
az árkádok alatt.
Azt hittem,
észrevesznek a diákok.
Vagy a szomszéd bácsi,
aki mindig énekel.
A néninek
meg rossz szaga van.
Nem kedvelem.
A lépcsőházban cigizik,
és kitárgyal.
Aztán már nem láttam.
(Csak egy macska vinnyogott.)
Fogtam a fejed,
azt hittem,
beleroppanok.