Pali
Mikor a porondról
lejött – odaférkőztem
és modtam, hogy Szilvási
az általános iskolában Szendrő
úgy gondoltam örülni fog, emlékezni,
hogy mennyi viháncot csináltunk a Bükkben
de tépkedni kezdte a festést az arcáról és újraláttam
alatta a fészekbe visszarakót a tojással, a haraszt szagát szívót
de foszlott a második réteg, elmosta szemeit mire kimondta, ne haragudj
én nem akartam mutatványos lenni – mert akkor már a papolókról is beszéltünk
a tettető álemberek szentérdekeiről, a legyűrt, letaposott erdei ibolyákról, akik aztán
versembe kerültek és mondtam neki, hogy ne bőgj Pali mert én is az lettem: mutatványos
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.