Kedves kérlek, kérlek
simíts el minden ráncot
mit homlokomra rajzol
a rakoncátlan város.
Kedves kérlek simítsd
el izmaim göcsörtjét
mint szél gyenge fáknak
hegekre vágyó törzsét.
Kedves hozz ma kérlek
esős, nagy csöndet gyorsan,
fojtogat a maszkom,
de jobban bánt a villany.
Miként estbe fullad
fáradtan a nappal,
kedves kérlek, kérlek,
ringass el magaddal
kedves ölelj kérlek,
zuhanjunk a nappal.