Mária Magdolna
Mária Magdolna
nem fért ki
nem baj elég ennyi is
mondta az ügyintéző mikor nem írta be
új személyi igazolványomba a magdolnát
mindig is magdinak szólították
ahogy engem néha szülőfalujában
olyankor a legszebb élni
kurva
mondta rá dédnagyanyám tizennégy évesen
mert minden reggel kimosta egy szem harisnyáját
formázta nevem
és fölvette fagyos télbe is vizesen
egyszer elém jött az iskolába
úgy féltem hogy az osztálytársaim előtt is
aranypunásomnak szólít
sokat kellett könyörögnöm hogy ünnep előtt
két nappal ne adja át az ajándékomat
utállak
írta apánknak majd fiút fogant
bármi történjen is mindig szeretni foglak
fülem mögé simította a hajam
olyan jó volna nem átkozni
jó megbocsátani neki
aki miatt
húsz éve irtózva kell néznem
meggyalázott okiratomat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.