Üveggömb akváriumban
egy lábasfejű tintahal,
akinek a neve Jónás,
de most nem róla szól a dal.
Házadban él egy papagáj,
tükrében arcod keresi,
szárnyaival lármafát ráz,
trágár szavait köpködi.
Frakkot varr Legyek Urának
és ráadja majd, hogyha kész...
Mire megfordul a visszhang,
tükréből arcod visszanéz!