Menekülés
Ne izgassatok. A könyveket épp jókor
hagytam félbe, és kidobhatjátok kézirataim.
Boldog ember: leporolom a kabátom,
autóbuszon rázkódom a szabadság felé.
Az első faluban öregasszony ásít: mit keresek itt.
Elfordulnék: lustának neveznek, üres korsókat
dobálnak felém. Dühös férfiak ütnek, se lányok,
se macskák nem jönnek megsegíteni. Mire otthon
ételt tennének elém, már mindent megbántam. Kérlek,
legközelebb hagyjatok csak pár percig nézelődni, nyugodtan.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Új Forrás, 2009/8.