Édes kis nyomorúságaid
Én vagyok a revolver a szádban
Az olcsó ribanc a bárban
A lyukas zokni, a kifordult esernyő
A rohadt fogfájás, a visszatérő
A hajszál a levesben
A szálka a talpban
Az átfordult hinta
Hibás viselkedésminta
s én voltam a rács az ablakon
Az összetört tányér a falon
Én voltam a kutyaszar a járdán
Az első igaz káromkodás
anyám száján
én voltam az eltűnt körömvágó olló
az összes jól bevágott ajtó
az odakozmált tej
a szemét végrehajtó
a rossz tipp, a biztos, a tuti
kedvenc farmerba ragadt rágógumi
lelőhetetlen néni a rendelőben
kiborult szatyor s tömeg a liftben
a felfutott harisnya első szeme
elgázolt kutyák kifordult bele
én voltam a leghosszabb tél
legüvöltőbb szele
én voltam a vád s az áruló
az eldugult wc-lefolyó
a kattogó mosógépcsavar
a nyikorgó padló éjszaka
Én voltam az első hamis csók a szádban
Lejárt bérlet ócska viharkabátban
Randi napján kinőtt ragya az
Arcodon
Én voltam a félrecsúszott hang és koton
Én voltam a haldokló állatkerti panda
A kijáratnál elkapott béna rablóbanda
Az összes autóvontató,
Olajfolt és vizsgán az oktató
Én vagyok, akit vártál,
az áramszünet, a gonosz sárkány
Szétázott utolsó szál cigid szaga
A kikandikáló alsógatya
Torokcsiklandozás a koncertteremben
sor közepén a legnagyobb csendben
Én voltam a kudarc
A törvényszegés
A szégyen
Apró, láthatatlan repedés a jégen
Kiirthatatlan, levakarhatatlan
A leghűségesebb
S te mindezt bennem – azt hiszed –
megveted.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.