Hétvégi program
Betűzongorán klimpírozni
igazságslágereket, hányklikk vajon
lemázsálni a poézist, fogy-e
ergonóm forgószékbe süppedve
klinikailag tesztelve szenvedni,
bátrabbaknak egy-két doboznyi
metafizika light, napi rendszerességgel,
hízni-fogyni bele az áttételes, átvitt, átvett
értelmekbe, sunyi kis megalkuvásokból
vérrögöket gyúrni, szűkülő folyosókon
fuldokolni az intellektus kanszagától,
és dezodorálni, dezodorálni, dezodorálni
saját párlású kisüsti ideológiákkal,
garantáltan mindent elnyomó gondolatpiaci
maszkovszkajákkal, hogy ne érződjön
hogy lehetett volna, lehetne még talán
a végső megsemmisülés előtt
egyszer, egyetlen egyszer
csak üvölteni
míg lefoszlik a rászáradt bűzös életragacs,
az egóról az életműdíj gucci szerelése,
s a szétrobbanó mondatok szavak
bársonyosan érdektelen pernyefüggönye alatt,
csak lebegni újra a mélység felett.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.