Arca nyugodt
Tekintete mint az ég
Hangja mint a tenger
Mozdulatlanul ül
Mintha egy láthatatlan
Víztükröt őrizne
Körös-körül csend
Végtelen tágasság
Béke és nyugalom
A háború véget ért
Puha szürke paplan
Alatt szunnyad a táj
Lágyan harmonizál
Vele az ég teljes
Szélcsend
Az utolsó ember
Arca nyugodt