Hit és erõ
Ifjú lelkész érkezett
a felszentelés után
anyámtól hallottam
vagy ő mesélte el
"...haldokló ágyához
hívott az Isten
...ha valaki elég erős
és hinni tud
én tudok
(legalább is
ezt hittem
rohantam vitt
repített a vágy
lobogott
végig a falun
új reverendám)
...és ha kell
vakmerő is vagyok
hogy megfogjam
a haldokló kezét
és ajkához emeljem
a keresztet
kérve az Urat
tegyen csodát
(Ő vagy az élet
csak most az egyszer)
olajjal bekent
beteg testét
gyógyítsa meg
...tekintetek zuhantak rám
erőm semmivé lett
karom lehullt
elsötétült
köröttem a világ
...nem tudtam megtenni
és nagyon fájt
gyötört a szégyenérzet
nem tudom azt sem
meddig álltam ott
erőm mellett
hitem is elhagyott
elszállt minden esélyem
hát...elmotyogtam néhány
kenetteljes imát
a férfi meghalt
(ahogy bennem is a lélek)
tudom én öltem meg
és a gyengeségem
...legyőzte az élőt
a halott..."
Így mondta el anyám
vagy talán ő mesélte el
okulásul nekünk
már nem emlékszem
csak örzöm mint hangos titkát
földszagú csendben
a halott
"...hitednél fiam
erőd legyen nagyobb..."
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.