egy darabka földet megvajaztam -
jó rostos, humuszos - vékonyan köddel
szórok rá tavaszi búzát, micsoda
parázna barázdaillatú zöldfűszerszám;
van itt néhány sor kétségbeesett káposztafej is,
na azt nem rakok rá, facsarok
egy pohár narancslevet a Napból,
fogpiszkálónak pedig megteszi egy
jegenye is...