összebújnak a hajók,
égő raklapok tüzénél
melegednek;
túl késő van
csak úgy hirtelen
a gondokba merülni.
apró, sárgás emberek
-talán koboldok-
jönnek, mennek,
s titokban a dokk
lángnyelveire felcsavart
forró álmaikkal
vasalják arcuk és ruhájuk
ráncait.
tudod, nyugaton botoxot
használnak.