Talpamra állt egy
bikafejű madár.
Vakarja.
Nem röhögök
rajta.
Rajta!
Odacsapok a nyárnak.
Rongyos, mély tavasz
szülte.
Szülte!
Bocsássmeg-vihar
tolong ajkamon.
Kamon!
Hol van a kidűlt templom
harang -
hangja?
Hangja?
Szeressnéha-óda
váltson meg az É-
LETtől!
Ettől!
A rózsának csak
bársonya
lehet.
Lehet?