Bogarak
A fülem bedugtam
Hogy ne másszanak bele
Éjjel a bogarak
Nem volt kedvem egyenként megölni őket
Egyszer széttapostam egy csomó csótányt
Rendeztem a laborban az irattartóm
És ott hemzsegtek a papírok alatt
Undorító volt, ahogy ott szaladgáltak
És az is, ahogy ott döglötten hevertek
Ma már nincs ilyen
A nagytakarítások és rovarirtások rendje
Pontosan rögzítve van
GLP szabályozás
Good Laboratory Practice
Jobb a megelőzés
Megfelelően alakítani az életteret
A lakásban csak hangyák voltak régen
Vizet tettem a tálcára
Abba műanyag játékkockákat
Arra a kenyerest
Büszke voltam a leleményességemre
De azért nem bántam, hogy eltűntek
Ide is pontosan jár a rovarirtó
Negyedévenként
A férjem szerint évente
(nekem többnek tűnik)
Lényeg az, hogy nincsenek hangyák
Csak nyáron este a bogarak
Nem kellene olvasni éjjel
Mert a fényre jönnek
De ez túl nagy áldozat lenne
Széttaposni meg nem akarom őket
Úgyis jönne a következő
És megundorodnék az öldökléstől
Így inkább megpróbálom elviselni őket
Most mondta a kolléganőm
Hogy miért nem használok szúnyogriasztót
Egy másik meg, hogy szúnyoghálót
Ez utóbbi akadályozza a légcserét
Nem jön be elég levegő
És ez rettenetes lenne
Jobb ötlet a riasztó
Tényleg, riasztóm az van
Be kell dugni a szerkezetet a konnektorba
Hülye vagyok
Hogy ez hamarabb nem jutott eszembe
Ha nem is tűnnek el
De legalább lényegesen
Kevesebben vannak
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.