Nézd, üres vagyok
rajzolj tele
igaz szóval
zöld fűvel és csókkal
fákkal és tengerrel
édes nevetéssel
(most olyan sötét van
minden mozdulatlan)
ültess hajóra, fényre
vigyél el messze-messze
biztass szerelemre
az árnyakat fesd fehérre
vagy takarj el
nehogy meglásson valaki ott túl
ilyen nyomorultul.
Megjegyzés: Jónás Tamás - sárga szív c. verse nyomán