attrakció világszám
a flitteres ruha végül az öltözőszekrénybe kerül
a cukaharák után az artista estére hazamegy
legfeljebb fitneszsalátát szed tányérjára
hogy ezzel is formában tartsa magát
a bohóc viszont megengedheti magának
a kétszer szedett pacalpörköltet
és a vacsorát leöblítendő jéghideg nagyfröccsöt
míg krumpliorra a konyhaasztalon pihen
végtére is ugyanez ívnyi papírokat telesóhajtozni
szimbolikus zokogással szimbolikus ronggyá áztatni
a házi kincstárból illúziókat kilőni a felhők irányába
(mert a műsornak az illuzionista is fontos része)
s ugyanez kissámlira egykapuzni a kiskölyökkel
Zlaty Bazantot bontani a képernyő előtt
(a Bajnokok Ligája idei kiírása már elkezdődött)
lámpaoltás után végigtaperolni az asszonyt
és másnap megint előadás
a porond elsötétül pereg a dob
kezdődik az elméleti (verbális-virtuális) világmegváltás
aztán kigyúlnak a fények
jön a bumsztaráré bumm
a nagyérdemű hőköl tapsol és röhög
de estére a tisztelt nagyérdemű is hazamegy
- mert estére úgyis mindenki hazamegy
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.