Hosszú, fárasztó meccs volt.
Végeláthatatlan labdamenet után
Kereszt tenyeres és nyesett fonák
Kinn volt mind a kettő
Nem reklamáltál, mert a bíró
Sokdioptriás szemüveget viselt
A vonalbíró meg éppen háttal állt
Integetni nem volt kedved
Csendben hazaindultál
Miközben a meccsen tűnődtél
Beleléptél a járdán hagyott
Mások által már széttaposott kutyaszarba