Kevélység
Ócska, ében imitátor, kergettelek álmomban:
Maghasadt bajszok alatt édenfröccsös sznobparádé,
Mészáros tekintetek tövén otthonosan folyt a sármlé,
S lord bordává változtam.
Puttonyos pírek töltötték víg kelyhekből a royal tejet:
Passzióból passzírozott uzsonnakalács vadászidény,
Válassz pázsitfegyvernemet, s a felkottázott halál szívén,
Csempész lelked okád jeget.
Grandok gyűlnek unottan, mondatleplekbe burkolva,
Új szolga zsinórban unszolja a szkaccsot,
Nézd már hogy átnedvesedett Lady Grey-
Dakszlienyves pukedli, a fövenyen kis éji fény,
Miszterzsúr egy kriketthalmon,
Vasderekas csúcsforma.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.