Tájpamlag
Sistergő talpunk alatt felszakad a róna,
Ahogy süketfényű szántóinkat a próza
felaprózza-
Felmerevedik a Tiszaság.
Hol sápadtszőrű kévekocsma
a bikák mulatója,
Szétrostált bőgéssel köpül a csorda-
Felputtonyozott gím bazár.
Göndörcsiklójú gulyák,
Meg egy nyaláb rozsda-
Gargalizál a szétcsurgatott ugarocska:
Faggyúmézes birkanyáj.
De pirkad már a köldökzsinór tenyészet,
Szemükben szuszog a hajnali parizer ikon-
Zsírpadszám csettintve átfűrészelnének:
Vasra vert holnapjaikon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Selyemsikátor