Szerelmet vallani Hold sugarának,
Nap aranyának,
őriző Anyának
nem lehet.
Mert szeretni vád, teher:
mind összeroppan,
ki szeretni mer.
Beleőrül az ember,
ha szeret.
Vallás ez, boldogtalan:
napok sorjáznak Naptalan
s éjek fénytelen vállalása:
ki mossa tisztára nevem?
Ki vállalja életét velem?