füledbe suttogom
a mai éjszaka
ezer neszét:
tücsköket, szúnyogot,
tintaszín kölyöklepkét
orrod elé terelem
a frissen vágott
fű illatát,
szádhoz ízeket,
miket neked gyümölcsöznek
terhesen a fák,
fehét fényeket:
ezek odafenn a csillagok,
bennük még láthatod
az ezeréves tegnapot,
s a hajnalban velünk
nyújtóznak reggelek
és sorban álló holnapok