Szép volt, tiszta és arctalan
Szép volt, tiszta és arctalan
a hajnali ablaküveg
ma is, mintha mögötte nem
Isten állana, csak új nap
s távoli munkaszünet.
Mert nincs az jól, hogy
minden bűnt elemésszen
a jóság,
s az ártatlanabbat
törje, alázza az összes
adóság.
engem minden pirkadat
vérrel, könnyel kellene
összekenjen:
nem védhetném magamat,
mert mit hívhatnék ellene
őszintét, igazat?
20:50 2009.05.22.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.