Nyitott mögött, zárt mögött
Az ajtó
Képtelenek vagyunk a szerelemre
- Ez már a túlzás -
Cyrano és a stand-up comedy.
Az ajtó mögött
Az őszinteség nem lassan mozgó hidegfront,
Jöttére nem sajog a térd.
Nem csenget vidáman, mint egy macskaforma, s mondja:
„fussunk!”
Csak megszáll, mint döglő lovat a pára,
S homlokod kérgesre eszi.
Szólni mozdul a nyelv,
Majd egyre több szót szaporít a tehetetlen düh,
S benned kisgyermek lelke sírja
Hogy felserdült,
„már kemény a gallér”
kopaszodik és visszeres a lába,
no meg, hogy
talpára esik, ha megdobálja az élet,
Bár visszavágna, de megtanult
Az iskolában holtáig is
Disztingválni.
A Zárt ajtó
Tagadd le, hogy kedved szegi a szerelem,
Hogy halott ölel, s holt öled csak faggyá teszi,
Mit felfedezve másban,
Régtől kívántál érinteni.
A zárt ajtó mögött
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.