Dvorcsák Gábor
Holiday
Tavaszlik.
-- Hé, Főúr,
napsütés rendel !
---Hát ahhoz nincs
mostan kedvem. Zápor,
zivatar, még az rendben.
De ha napsütés kell,
csinálhatok a Napból novát.
Nohát. Úgyhogy csend legyen.
* * *
Holiday,
hali éj,
a hal ideér
idején,
hideg neve
ünnepén.
* * *
A látómező szélén
vibrál – a mély.
Abyss, chasm.
It has a certain charm.
Plummeting: libegve,
dideregve lebegsz le,
egyre le - színpompás
tollazat, veréb létedre.
*
Agyvelő, vér.
* *
Este recsegés, harsogás,
távoli, halovány.
Isten fogai közt ropog
a láthatár.
* * * *
Állsz az utcán este
későn és fázol -
körülleng a halál.
Vak zenész jön, feléd
botorkál, nyüstöli
hangszerét -
apád elvágott torkából
zuhog, spriccel a vér.
Ázol.
Te fogtad a kést.
*
Holiday.
2006.12.24
-------------------------------
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|