Alapjában szelíd vagyok,
szeretem a csöndes zenét,
a szívhez szóló gondolatot
és mindent, ami jó és szép.
De ma reggel, borotválkozás közben,
megdöbbentem.
A tükörből egy tigris nézett vissza.
Lám, lám,
a szív még egy őzike szíve,
de a szem már a zsákmányt kutatja.
A szem a tigrisé.