Veszprém 08
buszpályaudvar
galambok oszlatják
az engedély nélkül összegyűlt
veréb-tömeget
pedig még indokuk is volt rá
a széthulló kenyérmorzsák
és az elnyomás
a városközpontból
elmenekülnek a fák is
a bútorgyár futószalagjára
talán csak követik a példát
hisz' már az emberek is szalagon futnak
és nem a fák között
és a galambokon még sorszám sincs
de a napsugár pont úgy törik szét
apró fényszilánkok ezreire
ahogy egyszervolt katonák páncélján
végül is, rajtuk is volt toll
csak egy kicsit kevesebb
buszpályaudvar
galambok csipegetik
a megmaradt kenyérmorzsákat
és a feketelyukak
egyszer talán mentolosak voltak
a térkövön
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.