sirály (jav.)
A repülésre gondol,
s gondolatban visszahull,
egy időre, amely az övé,
amikor egy szőrszál
érvényt ad egy anyajegynek.
A vérét érzi, ahogy ringatja,
bölcső vagy sajka,
egyre megy:
ki akar belőle
szállni.
„Lát egy tájat, s fölébe száll,
fehérlik egy meglőtt sirály,
vagy csak egy szőrszállal ütött seb
lesz egyre fényesebb,
csak egy hátán húzott madártoll
dalolgat a halálról?”
A repülésre gondol,
s gondolatban visszahull,
egy időre, amely az övé
nem lehet, egy befelé növő
szőrszálra, mely végül
eléri szívedet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.