Leletek
Itt épült egy város. Vagy falu.
Házak mindenesetre.
Azok a hatalmas-hamis maszkok,
ellenállhatatlan, rafinált labirintusok...
Ki vagy te?
A Föld ideje, az ember ideje, pókháló faágak szögletében,
a csodálatos buborékkamra-spirálisok, szűkülők, tágulók,
mezők vonzásának virágai,
nyíló-záruló élőhelyek, kultúrák,
babák földben, földön, vitrinben, boncasztalon,
baltanyél, bankkártya,
porvihar, napszél,
kiválasztó szervrendszere bolygónak, léleknek,
izzadtságcseppek lehelletnyi bioszférája,
kiizzadt, felfújt öntudat, mimikri,
gömbsisakos lovagok haláltmegvetően tökéletes rohama,
lekaszált fű, halottak, csontok, dicsőséges fegyvereink...
Megcsillan rajtuk - koponyák földje - értelmünk fénye.
A Nap-csillag - viszonylatunk valóságában - ragyog mozdulatlanul.
2008. okt. - 2009. máj.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.