Írmag
én mindég ilyen bántóan apró részt figyelek.
sose láttam egyszerre egy autót.
vagy a kerekét veszem észre, hogy hány colos
vagy azt, hogy ki vezeti és hogy' analóg -e
a karórája.
mikor az ábrázoló geometria tanárom
azt mondta , hogy én tipikusan
az a fazon vagyok, aki
a fától nem látja az erdőt – ne tudd meg
hányszor néztem meg a Robin Hood-ot.
meg Párizst, az én Bakonyom.
A foglalkozáson a terepauta azt mondta,
hogy ez azért van így mert édesapám
nem tudta lehozni a csillagot és édesanyám
a nagyotmondás írmagját is kiirtotta belőlem...
Mamusz – így hívom, de csak ha a restiben
dolgozik...akkor
befőttesgumival köti copfba a haját.
és a zacskóból szinte mindig a zöld gumik
elfogynak, mer' ahogy áthúzza a három ujja
közötti lukba a haját, szinte mindég
a zöld gumi elpattan és a mutató ujját csípi meg.
mer' mindég affelé tendál az elszakadt gumi
hosszabb szára. már segíteni akartam, hogy
majd én fogom a gumit, de azt mondta, hogy
ne féljek semmit, „kincsem” úgyis összejön
a pénz és a Zöldfoki-szigetekre megyünk egyszer...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.