Horgonyláncát az ár széttépte már.
Azóta száll, egyre száll…
Csobogó hullámok csacsogó sóhaja
Felett, tegnapi szivárvány ív-nyoma.
Kéken simuló béke-álca a rend.
Törékeny partjaira vetve fuldoklik
A hit s a jó szagú rét-reménység.
Horgonyláncát az ár széttépte már.
Azóta száll, egyre száll…