Plutóniumtûk
mostanában olyan színtelen vagy
talán a tű az oka
tű az agyakban
tű a vénákban
tű a hátakban
a fény felgyűrődik rajtad
ücsörögsz a fehér egri parnasszusi éjszakában
és rágyújtasz
egy fapadon
negyedosztályú barna fapadon
és iszol
egy ideje így van
hívsz és megyek
megtanultad persze
a levegő el szokott fogyni
akár a pénz
hiába ha nem érdekel
kissé elcseszett este
már késő
két slukk között
a befejezés is megszakad
ilyenkor arra gondolok
te híres rocksztár vagy
nincs szükséged litániára
be nem áll a szád
mondataid súlyosak
a megfelelő fázisok
mindig kikerülhetetlenek
*************
nem akarom mással kezdeni
ez már másik ügy
viszonyunk túl ferde
majd alakul
egyszerűen csak hallgatni téged
már az felhangol
látom a repedéseidet
plutóniumból vannak
barátom
olyan színtelen vagy
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.