Mocskos betûk
Bizony, a betűk mulatni mennek,
csárdást ropni porzó hópapíron,
de hegedűje nincsen, csak egynek,
hát én azt az egyet közéjük írom,
s a többi, hej, hogy fut fekete-szépen!...
...s utánuk folyik a lelkem setéten...
aztán majd temetni gyűlnek a margón,
csöpp szemeikben fájdalom-fészek
sötétli gyűlölet vásznát, s naplóm
fölött izzok és leszek részeg
magam iránt szánalomból, s értük,
ha tintám szagától mocskos lesz létük.
15:29 2009.04.14.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.