Néma kiáltvány
...emlékeztess, amikor nyolc évesen
a farkassal együtt néztünk szembe a világgal.
hegyvidéki lehetséges helyen
sónyalatóknak hordtuk a vizet
és kifigyeltük a rücsök és ragya durváit,
amihez dörgölőzni jó.
és nem hála kellett s nem pénz
mert akkor az volt a kényszermenet.
rabul ejtett, ha fészket láttam
s az erdei ibolya-kordonok sora...
ezeket el kell mondanom, hogy megértsd
mit ér nekem a fészek
s a kifosztás kora.
úgy néz ki tovább fogok élni
a demokrácia lágerei között is.
ma égettem gazommal a tavaszt,
tavalyról is maradt.
vagyis nem tudom pontosan mi az
„törvények gyüjteménye”.
Humanizmusba - látszólag úton vagyok.
a lábhintőpor szerepe fokozódik,
egy visszacibált csatornafedlapon
átgázolhatsz Te is.
farkasszemet nézni mindig lesz: most!
aztán majd átdátumozzák a jelent.
...emlékeztess: kedvem - ha volt -
védelmemmé szeretni a védtelent.
off-shore liberális-júdás
kommandó-keresztény
rajtad múlik mit képzelsz rólam
mi legyek:
közhelyből remekmű?
&
leitatott rocska
fehérített kormocska
a kor mocska
átdátumozzák a jelent: kedvem
- ha volt -
teremteni végtelent.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.