a lány azt várta, hogy azt mondják neki,
érte nyúlt át
pestre a híd
de nem bókol neki senki sem. mindenki csak mosolyog.
talán gyilkosságra spórolják a haragot
aztán az egyik fölé hajol,
s a lány kimondaná, de nem tudja, miért
mint valami gyógyszert,
nyeli le a saját nevét
végül pedig, miután a másik vele már jóllakott
a lány csak álmodja, hogy vele maradhat évekig
mint étkezés után felszedett kilók.