az egész Istennel kezdődött
mert benne teremtetett minden
gombsorhoz igazított nyakkendőmön
futott föl reggelente a gondolat
mint harisnyán a láncszem
és a hideg bosszúság
nagyvárosi mozgólépcsőkön mindig csak fölfelé
megtalálni azt, aki büszke volt fáira
aki két hete csendben mered
a kék vonalakra nyakamon
és arra vár, hogy ráír majd egyszer, ha hagyom