Egry Artúr
Apámnak(Sirató)
múltadnak rongyai
a délutáni a szélben,
szikkadtan lengenek
hullámos sós kötélen,
mert feltépted – hasztalan -
vékony csíkokra mindet,
épen nem hagyva semmit,
talán egy ócska inget,
hiába kértelek,
Istenre, füvekre, fákra,
ott álltál csupaszon,
kopasz fa ága
két szemhéjam kelyhében
megmosom a lábad,
úgy vágyom most is,
most is, – utánad!
(mégis)
”jó bolond voltam” – mondtad,
tegnap; mellém guggoltál,
azt hittem; elvisz a szél is,
sohasem fogtunk kezet,
elengedni sem tudlak,
egyes-egyedül mégis
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|