És véremet csókolják
Himbál a vonat, lehunyom szemem,
benne marad egy csenevész akácbokor.
Meg-megáll, majd újra lódul velem,
mint az állomáson tántorgó lámpasor.
Tél van, hideg fényeket sír az ég,
szürke szálak szőnek be minden ablakot.
A dűlőúton legelésző éj,
lomhán neszez sápadó csillag abrakon.
Csak hallgatom hogyan zokog a vas,
alattam száz szikrázó húsörlő malom.
Valami rág, akár lábát a vad,
ha csapda csattan, lám vinnyog az alkalom.
Most messze van ki meleg hajnalon,
alabástrom szoborrá vetkőzött nekem.
Ám bőre íze úgy ring ajkamon,
akár végtelen az acél kerekeken.
Kat-kat, elég utolsó zörejnek,
a zúzott köveken ágyam már bevetve,
És véremet csókolják hópelyhek,
gyönyörű arcom a semmibe temetve.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.